Temperament flegmatic

Four temperament

Four temperament (Photo credit: Wikipedia)

Ești Rece și Umed. Componenta Umedă înseamnă printre alte lucruri că nu observi bine diferentele și că ești mai atras de pasiune decât de argumente intelectuale. În cel mai rău caz, vezi prea multe conexiuni și devii pierdut în atâtea conspiratii. În cel mai bun caz, observi legături ce altora le scapă. Ești perceput ca fiind Rece, având o aparentă exterioară puțin emotională. Tipul Rece este în principal letargic, sau încet în reactii. Problema cu tine este că îti vine greu să uiti lucrurile mărunte. Deoarece nu reactionezi pe moment, tensiunea și furia se acumulează încetul cu încetul în interiorul tău. Acest lucru are consecințe tragice, pentru că odată ce te înfurii, calitătile tale Umede vor începe să caute alte mărturii ale trădării, putând foarte ușor să ajungi la un nivel înalt de paranoia.

Te simti cel mai bine iarna, pentru că este anotimpul ce se potrivește cu calitățile tale. Totuși în această parte a anului tendintele tale letargice sunt amplificate, preferi să fii singur și ai o tendință de izolare. Acum poți gândi însă mai clar, și pe măsură ce temperatura începe să scadă devii mai productiv.

Sugestia hipocratică pentru a echilibra Recele este să mănânci copios. Este recomandată și plimbarea energică, rapidă, și dacă dorești să pierzi niște kilograme, atunci este bine să mănânci imediat după exerciții, când corpul este încă încălzit.

Sugestia hipocratică pentru a echilibra Umedul este să bei multe sucuri, sau alcool nediluat și să consumi mâncăruri înăbușite, mai degrabă decât alimente fierte. Ai tendinta să retii apa care poate da impresia de îngrășare. Evită mâncărurile la grătar sau la cuptor. Concentrează-te pe exerciții fizice ce imbunătătesc tonusul muscular și puterea fizică, mai degrabă decât exerciții aerobice. Aceasta înseamnă ridicare de greutăți, mai degrabă decât dansuri și exercitii de mișcare.

Nu trebuie să lași consideratiile sociale de la clubul de sport să îți pericliteze antrenamentele fizice. Dificultatea unor exerciții fizice nu este lipsa de disciplină, ci începerea lor. Oamenii Reci actionează puternic din cauza inertiei. Un corp care se odihnește va sta liniștit până când va fi fortat să se miște, dar un corp în mișcare, va rămâne în mișcare. Soluția aici este să intri în mișcare. Altfel, vei deveni manifestarea perfectă a unui cartof fiert.

Multi oameni rezolvă această problemă prin angajarea în activități sociale, de exemplu un prieten îți aduce aminte să mergi la sală. Dar deoarece ești mai puțin sociabil, poți stabili o rutină simplă de care să te ții, de exemplu primul lucru dimineața, de trei ori pe săptămână, o să fac setul acesta de exercitii. Îți va fi mai ușor să efectuezi un sistem repetitiv decât să variezi diferite scheme.

Fiind Umed, ești susceptibil la îmbolnăviri ce implică umezeala, cum ar fi edemul, transpirații, scurgeri de lichide, secreții etc. Apartinând tipului Rece, orice simptom al bolii va apare gradat și nu brusc, și poate fi mai greu să ieși din starea de boală.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s