Temperament coleric

Four temperament

Four temperament (Photo credit: Wikipedia)

 

Temperamentul tău este repezit și năvalnic. Te decizi repede, judeci lucrurile rapid, actionezi rapid si treci repede peste anumite lucruri. Componenta Uscată înseamnă printre alte lucruri, că vezi usor diferentele si esti mai atras de argumentele intelectuale decât de pasiune. Fiind Cald, reactionezi rapid la evenimente si îti exprimi furia puternic si imediat, dar ceilalti stiu că îti va trece la fel de repede precum a apărut.

 

Sugestia hipocratică pentru dietă, pentru a echilibra Caldul este de a bea lichide Reci, preferabil diluate. Sugestia hipocratică pentru a echilibra Uscatul este să bei cât mai multe lichide. Dacă bei băuturi alcoolice este bine să le bei cu o concentratie mai mică de alcool. Înotul este o formă bună de exercitiu fizic. Deoarece ai o accentuare a elementului Uscat, este mai bine să practici înotul într-un mediu social sau într-un club, pentru că te poti izola prea usor. Chiar dacă initial intri într-un mediu social, poti începe să faci exercitiile în anonimat, fără să fii observat, sau doresti să lucrezi acasă.

 

Te simti cel mai bine vara, fiind anotimpul ce se potriveste cel mai bine cu calitătile tale. Fiind Cald, vei aprecia orice fel de exercitiu care pune pret pe viteză. Cursele de orice fel, și cu orice mijloc ajutător, sunt exercitii ce îti fac plăcere si ti se potrivesc. Fiind Uscat poți exagera în cantitatea efortului, pentru că nu esti atent la semnalele corpului ce îti arată starea de oboseală.

 

Fiind Cald, exercitiul fizic este un mijloc efectiv de a-ti controla greutatea corporală, si cu cât exercitiul este mai aerobic, cu atât mai bine. Pentru o eficacitate mărită, este bine să bei cât mai putin înainte de exercitii, si să fii cumpătat în mâncare după efectuarea exercitiilor, cât încă esti Cald. Poti mânca acum alimente crude, pentru ca metabolismul tău ridicat să fie angrenat în procesul digestiv, si corpul să consume calorii pentru a asimila mâncarea. Deoarece există componenta Uscată, va trebui să observi simptomele personale ale lipsei de umezeală din corpul tău. Adesea acestea se manifestă prin prezenta cearcănelor sau ai pielea sau buzele uscate. De asemenea fiind Uscat esti mai afectat de boli specifice acestei calităti, de exemplu tusea uscată. Apartinând tipului Cald, aceste simptome se vor manifesta mai rapid sau în mod brusc.

 

Orice combinatie a Caldului este în pericol de a cădea pradă depresiei, în timpul toamnei. Acest lucru este asociat cu schimbarea duratei zilei. Te poti îmbolnăvi cel mai usor când anotimpurile se îndepărtează de tendinta ta naturală. În cazul tău, acest lucru se întâmplă când din vară se trece la toamnă, iar caldul devine Rece, si altă perioadă când din toamnă se trece la iarnă, uscatul devenind Umed. Din acestea două, tranzitia către iarnă este mai radicală și mai periculoasă, deoarece schimbarea către Rece se petrece când încă este Uscat, în timp ce tranzitia către Umed se petrece într-un interval când nici una din calitătile tale preferate nu este dominantă.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s